sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Noiembrie...în căutarea timpului care a trecut!

Dacă pentru unii timpul înseamnă bani, pentru profesori, timpul cred că înseamnă să faci tot mai multe pentru ceilalţi şi tot mai puţine pentru tine!.
   Anul şcolar 2014-2015 a început în forţă, ca de obicei, cu hârtii şi termene, teste, lecţii, activităţi, şedinţe...elevi noi, cei vechi de nerecunoscut, uneori, fie pozitiv, fie negativ.
Şi clasa mea, a VI-a A, s-a îmbogăţit cu un elev nou, foarte cuminte şi foarte talentat la toate, care cu siguranţă va completa cu succes echipa de artişti pe care mă străduiesc să o realizez.
 Ne aşteaptă un an frumos, am pregătit multe activităţi frumoase, deşi pentru programele artistice trebuie să formez oameni noi, ne aşteaptă şi un an greu, cu multe schimbări, cu teste naţionale pentru ei, cursuri de perfecţionare pentru mine.Iar am realizat un proiect etwinning ,,Let's get know better"( cu mii de mulţumiri profesoarei Zarife din Turcia, care s-a implicat) şi aspir cu multă încredere să participăm şi la un proiect Erasmus plus, pentru a avea şansa să cunoaştem şi noi ce fac alţii, dar şi ce putem noi să facem.
 Pentru început am înfrumuseţat clasa, am omagiat cadrele didactice pentru munca depusă zi de zi, am demarat activităţile proiectelor începute, fie cu şcolile din afară, fie cu Biserica.Am făcut un mic compromis, de dragul elevilor mei, care au vrut mai mult distracţie cu sărbătoarea occidentală, Halloween, decât să pătrundă semnificaţia acestei sărbători. Am încercat tot timpul să le promovez elevilor mei, tradiţiile şi valorile autohtone, muzica populară, costumul popular, tot ce este româneşte...şi mă bucur enorm, că o parte din foştii mei elevi, duc mai departe, stindardul acestor valori. Chiar aş vrea să reuşesc semestrul acesta, poate de sărbători, să facem aşa o reuniune de suflet, cu toţi elevii care au învăţat în şcoala noastră, care s-au realizat, care au păstrat în suflet o amintire frumoasă de la noi. De asemenea, aş vrea să împletim  noul  cu vechiul, să realizăm un colţ  de muzeu...al amintirilor cu elevii, cu fotografii, cu vechi obiecte din sat, tot ce poate fi util să ţinem memoria trează, ca urmaşii să aibă un punct de reper.
Până la următoarea întâlnire...bucurii să aveţi şi mult spor la învăţat!



















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu