miercuri, 15 martie 2017

În aşteptarea primăverii







   După ce iarna ne-a pus greutatea zăpezilor ei pe umeri, acum ,am ajuns la frumosul moment,,în aşteptarea primăverii"! O primăvară pe care ne-o dorim să fie cât mai bogată în zile frumoase şi calde, pentru a putea urmări ,,spectacolul naturii"!Sau să avem activităţi cât mai frumoase,rezultate bune pentru elevii noştri, multe aminitiri plăcute despre toate momentele din viaţa şcolii noastre. Speranţe pentru toţi elevii să reuşească să-şi clădească pas cu pas,drumul spre propriul viitor!
    Primăvara este anotimpul în care natura renaşte, iar noi, calăuziţi de frumuseţea ei, ne dorim să creştem asemeni florilor, să ne îmbogăţim cu speranţă şi bucurii,să avem culoarea iubirii şi a înţelegerii şi roadele înţelepciunii şi ale fericirii. 
    Şi pentru că suntem în Postul Mare să căutăm fiecare la grădina sufletului nostru să o îmbogăţim cu ...cele mai frumoase flori, la fel ca în povestirea de mai jos:

,,Grădina sufletului 

Un creştin l-a întrebat pe duhovnicul său:
- Părinte, aş vrea să fiu un bun creştin, să am o viaţă fără păcate. Ce trebuie să fac mai întâi, ce este cel mai important ?
- O, fiule, totul este important. Ia spune-mi, dacă ai o grădină în care plantezi tot felul de flori frumoase, aştepţi să crească ? Aşa, fără să faci nimic, or să răsară ele ?
- Nu, părinte, trebuie să le ud...
- Dar dacă le uzi şi atât, vor creaşte ele mari şi frumoase ?
- Nu, părinte, trebuie şi să muncesc, să am grijă de ele, să nu fie distruse de buruieni...
- Dar dacă le dai toate acestea, şi nu vor avea lumină, pot ele să crească ?
- În nici un caz, părinte, atunci toată munca mea nu-şi are rostul, florile nu vor creşte niciodată.
- Acum ai înţeles, fiule ?! Sufletul nostru este asemenea unei grădini, în care sunt semănate cele mai frumoase flori: dragostea, credinţa, bunătatea, cumpătarea, omenia... Noi, însă, trebuie să avem grijă de această grădină din sufletul nostru, ca tot ce este acolo să înflorească. Doar astfel sufletul omului se umple de frumuseţe.
Ce trebuie să facem pentru toate acestea ? Să avem grijă ca buruienile păcatelor să nu prindă rădăcini în suflet, să veghem mereu ca răul să nu se cuibărească în noi, fiindcă, odată intrat, este foarte greu să-l mai scoţi. Şi ce mai trebuie să facem pentru grădina sufletului ? Să o udăm mereu cu apa dătătoare de viaţă, care este rugăciunea.
Dar ele tot n-ar creşte, dacă nu le-ar încălzi pe toate lumina binefăcătoare a dragostei dumnezeieşti. Şi unde ar putea găsi sufletele noastre mai multă căldură şi lumină dumnezeiască, dacă nu în Biserică ?!
E, poţi tu să-mi spui, fiule, ce este mai important ? Toate sunt importante. Fii mereu atent la sufletul tău, ai grijă de el, fiindcă atunci şi Dumnezeu te va ajuta.

Doar aşa, prin munca noastră şi cu ajutorul Domnului, florile minunate din sufletele noastre, adică dragostea, credinţa şi toate lucrurile bune pe care Dumnezeu ni le-a dăruit, vor creşte nestingherite, iar viaţa ni se va umple de fericire.

“Toate lucrurile ne-au fost încredinţate nouă şi noi acestora” - Sfântul Ioan Gură de Aur.''

Activităţile şi roadele noastre de la începutul acestui an 2017:

Vorbind despre Mihai Eminescu 

Gânduri  despre Eminescu la ceas aniversar

Moment poetic la bibliotecă

Poezia lui Mihai Eminescu exprimată prin desene

Amintiri din clasa a VIII-a...

...şi a VII-a

Artistele

Ne pregătim să facem surprize colegilor italieni din Lesmo, în cadrul proiectului etwinning
 ,,Voices for EUrope''



24 februarie-Să păstrăm tradiţiile de Dragobete


De Dragobete -iubim româneşte


Salutări din România elevilor din Lesmo, Italia, cu ocazia Mărţişorului 






 
Zâmbete de Mărţişor

Împletim fir roşu şi alb  de Mărţişor

O primăvară frumoasă  şi fericită tuturor



                                               Bucurie de viitoare mămică ...la o fostă elevă a şcolii

                                                          Cu primăvara în suflet şi în gând


                                    Împărţăşind tradiţia Mărţisorului colegilor italieni din Lesmo

Nectar de zambilă şi...
Vestitorii Primăverii!
 Pe curând!