luni, 24 noiembrie 2014

Din calendarul activităţilor noastre

În această lună am punctat o serie de activităţi educative legate de Săptămâna Educaţiei Globale, care a avut ca temă ,,Securitatea alimentaţiei", între 17-21 noiembrie. Elevii au înţeles din materialul prezentat despre ,,Securitatea alimentaţiei" ce  important este pentru viaţa noastră, să consumăm alimente sănătoase şi verificate de către autorităţi. De asemenea au înţeles că trebuie să verifice mereu data de expirare a produselor dar şi conţinutul produselor pe care le consumă, ei şi cei apropiaţi lor. Au realizat o serie de desene reprezentând alimentaţia sănătoasă contra Junk food.
   În colaborare cu resonsabilul SNAC, D-na învaţătoare Madalina Bogoi, a fost organizată activitatea ,, Ziua fructelor şi legumelor donate".La activitate au participat elevii claselor primare cu învăţătoarele lor, câţiva  din părinţii acestor elevi, iar o parte din elevii de gimnaziu au vizitat căminul de bătrâni ,,Stavropolia"din Comuna Mătăsaru, însoţiţi de responsabilul SNAC,D-na învăţătoare Marilena Rădulea şi D-ra Profesor de Lb. Engleză Amalia Soceleanu.Acolo ei au donat produsele strânse şi au vorbit cu ei. Întâlnirea a fost emoţionantă, atât pentru bătrâni cât şi pentru copii, deoarece aceştia din urmă, au participat pentru prima dată la o astfel de acţiune de voluntariat. Ei au promis bătrânilor că se vor întoarce să-i colinde şi să le transmită urările tradiţionale de Naşterea Domnului, iar ei s-au bucurat mult. Apoi au donat fructe şi legume pentru două familii cu situaţie materială precară, cu mulţi copii( elevi ai şcolii  noastre).
   Alte activităţi pe care le-am desfăşurat: -Fructe şi legume vesele-desene/ postere/slogane pentru a consuma fructe şi legume;-Rolul şcolii în prevenirea şi combaterea consumului de alcool, tutun şi droguri- referat şi dezbatere pe această temă;-Dacă mănânci sănătos, viaţa ta va fi mereu...-jocul continuă povestea; -Povestea fructelor şi a legumelor- poveşti despre fructe şi legume.
 Suntem în cursul desfăşurării activităţilor din săptămâna în care sărbătorim Festivalul Şanselor tale, care are o temă frumoasă ,,Oportunităţi de dezvoltare personală prin educaţie nonformală ''- 24-28 noiembrie.
Vom aduce rodul muncii noastre pe aceste pagini virtuale şi mai ales ne vom pregăti cu mic cu mare să sărbătorim 1 Decembrie, Ziua Naţională a României  -cu cântec joc şi voie bună, cu păstrarea tradiţiilor autentice româneşti. Pe curând!




































sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Noiembrie...în căutarea timpului care a trecut!

Dacă pentru unii timpul înseamnă bani, pentru profesori, timpul cred că înseamnă să faci tot mai multe pentru ceilalţi şi tot mai puţine pentru tine!.
   Anul şcolar 2014-2015 a început în forţă, ca de obicei, cu hârtii şi termene, teste, lecţii, activităţi, şedinţe...elevi noi, cei vechi de nerecunoscut, uneori, fie pozitiv, fie negativ.
Şi clasa mea, a VI-a A, s-a îmbogăţit cu un elev nou, foarte cuminte şi foarte talentat la toate, care cu siguranţă va completa cu succes echipa de artişti pe care mă străduiesc să o realizez.
 Ne aşteaptă un an frumos, am pregătit multe activităţi frumoase, deşi pentru programele artistice trebuie să formez oameni noi, ne aşteaptă şi un an greu, cu multe schimbări, cu teste naţionale pentru ei, cursuri de perfecţionare pentru mine.Iar am realizat un proiect etwinning ,,Let's get know better"( cu mii de mulţumiri profesoarei Zarife din Turcia, care s-a implicat) şi aspir cu multă încredere să participăm şi la un proiect Erasmus plus, pentru a avea şansa să cunoaştem şi noi ce fac alţii, dar şi ce putem noi să facem.
 Pentru început am înfrumuseţat clasa, am omagiat cadrele didactice pentru munca depusă zi de zi, am demarat activităţile proiectelor începute, fie cu şcolile din afară, fie cu Biserica.Am făcut un mic compromis, de dragul elevilor mei, care au vrut mai mult distracţie cu sărbătoarea occidentală, Halloween, decât să pătrundă semnificaţia acestei sărbători. Am încercat tot timpul să le promovez elevilor mei, tradiţiile şi valorile autohtone, muzica populară, costumul popular, tot ce este româneşte...şi mă bucur enorm, că o parte din foştii mei elevi, duc mai departe, stindardul acestor valori. Chiar aş vrea să reuşesc semestrul acesta, poate de sărbători, să facem aşa o reuniune de suflet, cu toţi elevii care au învăţat în şcoala noastră, care s-au realizat, care au păstrat în suflet o amintire frumoasă de la noi. De asemenea, aş vrea să împletim  noul  cu vechiul, să realizăm un colţ  de muzeu...al amintirilor cu elevii, cu fotografii, cu vechi obiecte din sat, tot ce poate fi util să ţinem memoria trează, ca urmaşii să aibă un punct de reper.
Până la următoarea întâlnire...bucurii să aveţi şi mult spor la învăţat!