duminică, 8 octombrie 2017

Anotimpul schimbărilor

 Toamna a mai adăugat o lună în calendar, alaiul frunzelor îngălbenite s-au desprins în vârtejuri colorate, iar şcolarii grăbiţi zi de zi, merg spre locul unde cu adevărat se vor schimba: Şcoala. Schimbările vin pentru toţi mai devreme sau mai târziu, în plan personal sau în plan profesional. Însă, ar fi bine pentru elevi dacă  vor înţelege , că venirea zi de zi la şcoală şi implicarea în procesul  de învăţare, le va aduce mai târziu beneficiul schimbării în bine a vieţii lor. Şi acest timp petrecut la şcoală  poate fi socotit un...Anotimp al schimbărilor, pentru toţi.
Misiunea şcolii noastre se conturează în acest sens:
,,Conştientizând importanţa dialogului cu toţi factorii educaţionali, Şcoala Gimnazială Mogoşani îşi propune sa răspundă solicitărilor comunităţii, prin asumarea misiunii de a dezvolta la maximum potenţialul fiecărui elev, în spiritul toleranţei şi solidarităţii, al educării emoţiilor şi stimei de sine, de a forma caractere capabile să facă faţă provocărilor unei societăţi într-o continuă schimbare."
Viziunea noastră:
,,Considerăm ca un elev  educat este informat, capabil să-şi cultive şi să-şi valorifice aptitudinile în domenii variate pentru a obţine performanţe."
      Şi acest an şcolar 2017-2018 a început cu multe speranţe şi cu dorinţe atât din partea elevilor, părinţilor cât şi din partea noastră, a cadrelor didactice, a comunităţii.
     Ca în fiecare an şcolar activităţile extraşcolare au fost demarate încă de la deschiderea festivă. Implicarea celor patru factori : şcoala, comunitatea, biserica, familia- este importantă pentru ca tânăra generaţie, elevii din toate cele trei categorii, să beneficieze de toate condiţiile pentru a se putea forma,pentru a putea dobândi aptitudini, pentru a putea obţine virtuţi, pentru a putea primi educaţie.
          Şi în acest an şcolar vom încerca să descoperim împreună , elevi şi profesori, învăţători, prin toate activităţile de la clasă, opţionalele, proiectele educaţionale şi parteneriatele eTwinning, activităţile extraşcolare şi de voluntariat prin S.N.A.C., momentele în care vom învăţa lucruri noi, în care vom descoperi talente, pe care apoi, le vom şlefui asemeni diamantelor pure, când vom ajuta pe cei singuri, lipsiţi de ajutor, dăruindu-le un strop de bucurie.
Aşadar  a învăţa cum să înveţi este cea mai importantă abilitate...şi ne vom strădui să realizăm acest lucru împreună şi în acest an şcoalar!
                                                                     Covor de toamnă


Strălucire de diamant



Festivitatea de deschidere a anului şcolar 2017-2018




                                           
                                                     Cărţi poştale parteneri eTwinning Italia


It's time for folklore! -proiect eTwinning pe anul în curs cu parteneri din Turcia, Italia, Polonia, Portugalia, Croaţia, F.R.Y. Macedonia



Dor de şcoala generală....elevii de liceu în vizită

 Rugăciunea din suflet de copil-clasa a II-a Înv,Rădulea Marilena



European Day of Language- Prof.Lb.Engleză  Niţă Ramona

clasa a III-a-Înv.Barbu Mariana





                                                 
                     Ziua Mondială a Educaţiei- 5 octombrie-la ciclul gimnazial Prof. Dumitraşcu Ştefania


Arta şi tradiţiile populare româneşti-CDS -opţional integrat Arte şi Tehnologii-clasa a V-a Prof.Ionescu Maria



Amintire din clasa a VIII-a -Prof.Nicolae Emil, Consilier Educativ

                                                 
      World Smiley Day-din campania S.N.A.C- ,,Oferim un zâmbet!"-coordonator   Prof.Niţă Ramona -colaboratori  Prof. Dumitraşcu Ştefania, Prof. Ionescu Maria
- eleve de la clasa a VIII-a, a VII-a şi a VI-a




                                           
                                                Am aduse zâmbetul în Primăria Mogoşani...


dar şi la Biblioteca din Mogoşani



                                           Clasa a VIII-a la ora de Educaţie Plastică




Mult succes în acest an şcolar! Pe curând!