duminică, 26 iunie 2016

Cireşar ca în luna lui Cuptor!

A  venit şi vacanţa mare! Şi cu paşi grăbiţi timpul a trecut prin acţiunile noastre şi a lăsat destule amintiri despre care putem să ne reamintim cu drag , mai târziu.După revenirea din vacanţa de Sfintele Paşti ,cu mic cu mare, elevii şcolii noastre s-au implicat în diferite acţiuni.La clasa pregătitoare am învăţat despre prietenie şi ne-am încoronat cu coroana prieteniei. Apoi am primit vizita pompierilor care ne-au făcut o scurtă prezentare a echipamentelor spre atracţia tuturor copiilor, ne-am întrecut în cunoştinţe de Ziua Europei şi am făcut o călătorie virtuală prin Europa.Luna lui cireşar a venit cu căldură ca în luna lui cuptor, iar Ziua copilului a adus numai zâmbete şi bucurii printre elevii noştri.  Activităţile desfăşurate cu această ocazie au fost bogate şi variate.Au fost activităti artistice minunate(teatru,desene pe asfalt, dans),sportive(întreceri amuzante în saci sau cu oul în lingură, la ambele cicluri.De asemenea în număr mare, elevii,(chiar şi profesorii au încercat)  au participat la crosul organizat cu ocazia zilei de 1 iunie de către Biblioteca Mogoşani, în parteneriat cu Primăria şi Şcoala Mogoşani. A fost o zi de neuitat pentru elevii şcolii noastre, de care cu siguranţă, mulţi îşi vor aminti, peste ani şi ani.Am comemorat pe eroii martiri ai comunei Mogoşani, după slujba de Înălţarea Domnului, la biserica din sat.
Au venit Evaluările Naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI, unde elevii au făcut tot ce le-a stat în putere să ajungă tot mai sus.La clasa a IV-a s-a desfăşurat  petrecerea de sfârşit de ciclu primar, iar ,,Ultimul clopoţel" pentru promoţia 2016...cu emoţie am privit la încă un ,,zbor de copil" spre viitorul lor, am trecut şi peste festivitatea de premiere...din ce în ce mai  puţini la fotografiat, cu serbările de sfârşit de an la clasele primare  şi  grădiniţe.
 În ultima zi pe 24 iunie, am avut bucuria să-i revedem pe câţiva dintre foştii elevi de acum 10 ani( mulţi din cauza serviciului prin ţară sau prin străinătate, nu au ajuns).Ne-am amintit lucrurile frumoase sau mai puţin frumoase din trecut, am discutat despre dorinţe şi realizări, am admirat ,,tânăra generaţie", am scris mesaje şi am promis să ne revedem din nou atunci când vor ajunge mai mulţi colegi acasă.
Acum mai avem o ultima etapă de finalizat...Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a şi sperăm să aveţi mintea luminată şi mult succes ca să reuşiţi.Deci ,,să privim cu încredere spre încă un zbor de copii, spre nişte tineri frumoşi, care, dacă vor lupta pentru viitorul lor....VOR REUŞI!,,Rădăcinile educaţiei sunt amare, dar fructele sale sunt dulci"spunea Aristotel şi pentru mulţi aceste cuvinte vor însemna ceva doar peste ani şi ani, când fiecare va fi pe drumul lui, pe care a reuşit să şi-l construiască.Pentru fiecare dintre voi ,,anii de şcoală"vor rămâne o oază de fericire în vâltoarea vieţii, în care fiecare dintre voi vă veţi arunca.
Acum la sfârşit de drum în şcoala noastră, să vă amintiţi cu drag de primii paşi din viaţa voastră de elevi, pe care i-aţi făcut aici.Gabriel Garcia Marchez spunea ,,Dă-i aripi unui copil,dar lasă-l să înveţe singur să zboare!"Aşadar, să luptati să ajungeţi ce doriţi, să fiţi oameni buni, asa cum ştiu că sunteţi mulţi în adâncul sufletului vostru şi mai ales să vă ajute Bunul Dumnezeu să zburaţi lin...să reuşiţi să vă faceţi o viaţă frumoasă!"
Mult succes la examen elevilor clasei a VIII-a şi în viaţă! Iar tuturor....VACANŢĂ PLĂCUTĂ!"Cu odihnă,plimbări, excursii, lecturi de tot felul,să învăţaţi ceva nou, să aprofundaţi ceva ştiut, să luptaţi să menţineţi mereu cărarea dreaptă.Pe curând!
Prietenele de la clasa pregătitoare

Demonstraţie pompieri


Zâmbete de clasa I


desenele copilăriei


D-l Goe


Întâlnire cu Poliţia

Revederea


pregătirea pentru start
 




Câştigătorii
Clopoţel clasa a VIII-a 2016





                             Pregătire pentru cântat de Înălţarea Domnului






 La biserică şi monument




Joacă de copii...
 La revedere clasa a IV-a




Cu doua flori pe lângă mine

Timea roses!

see you!!